Novi Sad
16.05.2015.
18:53 > 05:36
Na tržištu nekretnina u Novom Sadu ništa se nije promenilo u odnosu da prošlu godinu, cene stanova se kreću od 700 evra po kvadratu do 1.350.
  • ljubisa od stepojevac

    18.05.2015 18:09
    tako je sudjeno
    cenim da ce se u naredne dve-tri godine mnogi vratiti u svoja sela,na svoje zaparlozene njive...??!!
  • karl heinz rumenige

    18.05.2015 17:55
    za saku jena...
    skoro bio u dinamici... novogradnja/garsonjera u cika stevinoj(n.detelinara)-1200 eu,dvoiposobni-1050,garaze-500 e/m2 sa pdv-om...?!
  • kunta bez kinte

    18.05.2015 17:50
    tako je govorio zaratustra
    bice stanova za dzabe,al u sledecem zivotu...strpite se malo,jer sve nam bolje ide !!??!!
  • 18.05.2015 17:48
    geneza jedne propasti...
    ...sjatila se sva seljana iz raznih vukojebina blazeno pocivse nam bivse drzave,i donela sa sobom "kufere" pune prljavog novca,i sa njim izgradila kasabu i mahalu na mestu nekadasnjeg najlepseg i najbezbednijeg grada u gore pomenutoj drzavi,ne mareci za standarde arhitekture,ukus,estetiku,tradiciju,podneblje,vec se vodeci iskljucivo najnizim porivim-lazi,prevare,neukusa,kica,nekvaliteta i profita po svaku cenu...sa druge strane,videla seljana bez para,kako to ovi rade,pa i oni preko noci postase biznismeni sa prstom u uvetu,kasikicom od kafe u ustima i neizbeznim gorstackim dijalektom,a sto je najgore i bahato-bezobraznim pristupom svakodnevnom zivotu...i tako mesec po mesec,godinu po godinu,neumornim delovanjem ove kulturoloske posasti,izmenise sliku grada,navike ljudi,nacin razmisljanja i ophodjenja...ujedno najavise sveopstu drustvenu propast !?!?!
  • Lalo

    18.05.2015 11:10
    Lud, zbunjen normalan
    Svakih 2-3 nedelje izbacite ovakav neki članak kao: " evo sada su stanovi najjeftiniji, kupujte narode, ne može biti jeftinije". Čisto sumnjam da se neko upecao na ovu vašu priču.
  • A parking

    17.05.2015 08:27
    Parking prostori su ogroman problem
    Pa ko normalana će da kupi stan u zgradi ispred koje treba da kruži pola sata da nađe parking?

    Samo Limani, Novo naselje i Kej kod kula su blokovi gde se nekad normalno gradilo i gde postoje pravi parking prostori. Ostalo je sve možda dobro za ljude bez potrebe za automobilom. Ulice Papa Pavla, Lukijana Mušickog, Vojvode Bojovića, Ćirpanova, cela Podbara, Salajka, ..fušerisane i već sada propale fasade, sve nove zgrade se manjkom parkinga.
    U čitavim kvartovima su poslednjih 15 godina sazidane zgrade oko kojih isped zgrade nema slobodnog predviđenog parking prostora za bar za jedno vozilo po stanu ( a stanova obično ima 25-30). Sagrade nekoliko garaža ali nema svako para i za garažu. Takve dozvole za gradnju se i dalje izdaju.
  • Tm

    17.05.2015 07:16
    nešto se još mora promeniti na toj relaciji plate~cene stanova~cene kredita.
    prešao sam tridesetu i treba mi stan da počnem da živim kao čovek, a po trenutnim okolnostima ne mogu.
  • ekonomista

    17.05.2015 06:15
    @Decko koji obecava
    Decko, cuj, stanovi se kupuju i u drugim zemljama na 20-30god, i jeste izgovor ako vec dajem istu ratu neka bude za nesto, sto ce posle 20god biti moje. Ovako posle 20god bacis pare kroz prozor.
    E sada jeste da su to uredjene zemlje, jer trziste funkcionise, gde ljudi imaju normalne plate, mogu da nadju posao ako ga izgube...e vidis to je problem ovde kod nas
  • btr

    17.05.2015 00:06
    Ja sam kupio stan za 600e/kvm pre pet godina. Koje cene padaju?
  • bns

    16.05.2015 21:55
    Cene stanova u Novom Sadu su visoke. Nije baš tačno da se stanovi ne prodaju. Domex pokazuje manji broj prometovanih stanova, ali cena je neznatno po njemu porasla. To je zato što su banke odskora izašle sa komercijalnim kreditima koji ne moraju biti osigurani kod NKOSK-a, pa se za ove stanove zapravo u NKOSK-u ne vodi evidencija da su prometovani..Novi stanovi i stanovi u izgradnji do 60-ak kvadrata se prodaju kao alva, ali bukvalno. Da nisam pre dva meseca sam kupovala stan ne bih ni sama verovala u tu rečenicu. Naravno, reč je o proverenim investitorima. Kupovina od investitora nosi za kupca prvog stana povoljnost koja se zove povrat poreza. Kada je reč o starim stanovima, zaista ne znam šta neko sa Stare Detelinare očekuje? Tamošnji su stanovi sami sebe već odavno izamortizovali, a stanovi kupljeni za tepsiju ribe. Ista stvar je sa Novim Naseljem i Limanima. Zgrade oronule, zapuštene, zadnji put prekrečene kad su sagrađene. Cele zgrade smrde na zapršku. Zar zaista neko očekuje da dobije basnoslovnu cenu. Postoji tržište i stan ti vredi onoliko pošto ga možeš prodati.
  • Sugrađanin

    16.05.2015 21:36
    Prestanite sa obmanama
    Cene stanova nisu pale, niti će pasti, alavost je i dalje prisutna.. Stanovi u Ns su i dalje bezobrazno skupi, naročito ako se uzme u obzir nekvalitet koji se nudi.
    #znam da ovo nećete objaviti
  • Dečko koji obećava

    16.05.2015 21:19
    WTF
    Znam ljude koji su pre par godina kupili stan na kredit pod izgovorom da bi toliko plaćali i mesečni zakup.
    Sada su ostali bez posla,stana,kao i bez hipoteke koju su dali na stan tj(očevine-obradive zemlje).
    Kakav mozak treba imati i kupiti stan na 30 godina.Svi bi da su u stanovima,a da zasade na selu u bašti par strukova luka,paradajza,ili da drže koke Bože sačuvaj pa to se radi i smrdi.E kakva su gospoda postali do jučerašnji planinari seljoberi.
  • osvajacka

    16.05.2015 20:10
    gradjevinska
    mafija ratnohuckacke koalicije danasnjice je uspela,unistila je sredinu u kojoj nema mesta.mafija
  • -

    16.05.2015 20:04
    -
    pa udelite ih onda onima kojima ste jedan stan prodali jos nekolicini kupaca
  • 16.05.2015 19:31
    Udari na narod
    Jedan narod koji nije žut, i neće piti vodu sa reke, doći će ovamo i pokupovaće sve što imamo.
    A gde ćemo mi, Vođo i Spasitelju?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna